Поредицата сухи, топли и слънчеви дни продължава - pleven.utre.bg

Поредицата сухи, топли и слънчеви дни продължава

19 февруари 2019, 08:57 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Температурите през деня ще са между 11 и 16 градуса

Поредицата сухи, топли и слънчеви дни продължава, съобщава Нова тв. И днес очакваме слънчево време с разкъсана облачност в Северна България и около Черноморието. До обяд около Дунав и големите реки ще се образуват мъгли. Вятър със скорост до 20-30 километра в час в североизточните райони. Температурите през деня ще са между 11 и 16 градуса.

В планините ще е слънчево със слаб вятър. Температурите се запазват високи с предпоставки за снеготопене и лавинна опасност.

Липсата на вятър вече стана причина за задържане на замърсители в ниските атмосферни слоеве. Почти във всички по-големи градове станциите отчитат повишаване на концентрацията на фини прахови частици.

Атмосферата ще се раздвижи в следващите дни. Първо в Северна България в сряда-четвъртък, а в петък и на изток вятърът ще се усили с навлизането на студен въздух от север. Захлаждането ще е драстично. От настоящите великденски температури термометрите ще паднат до нулата в събота и неделя. Валежите ще са слаби. Ще започнат с дъжд в петък, който с падането на температурите ще преминава в сняг.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета