Задържани са трима участници в телефонни измами в областите Плевен и Добрич

Действията са осъществени в координация между ОДМВР-Плевен и ОДМВР- Добрич

Специализираната полицейска операция с цел установяване и задържане извършители на „телефонни измами“ е проведена вчера на териториите на областите Плевен и Добрич под ръководството на ГД „Национална полиция“.

В хода на предприетите действия била получена информация за 84-годишна жена от Добрич, която получила обаждане по домашния си телефон и убедена да „помогне на полицаи в задържането на измамници“ тя се канела да хвърли през терасата плик със събраната сума. В резултат на предприетите бързи действия, в момент на вземането на 7 500 евро, бил задържан 37-годишен варненец, изпратен на домашния адрес като „куриер“.  По същото време на територията на град Левски служители от ОД МВР-Плевен задържали в лек автомобил двама рецидивисти от Павликени – на 31 г. и 23г., за които е установена съпричастност към извършеното в Добрич престъпление. При обиск в джоба на панталона на водача било намерено пликче с бяло прахообразно вещество, а тестът за шофиране след употреба на наркотици дал положителен резултат. В рамките на извършените процесуално-следствени действия са открити веществени доказателства, съотносими към подготовката и реализирането на измамата.

Тримата мъже са задържани в полицейския арест до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, като работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата и в посока установяване и на други участници към извършеното престъпление.