Съдът върна на прокуратурата дело за смърт на пътя в Плевен, причината - процесуални нарушения

Делото е прекратено и върнато на Окръжна прокуратура - Плевен за отстраняването им

На 21 февруари състав на Плевенски окръжен съд разгледа дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против И.В.Х., обвинен в това, че на 18.02.2018 г., около 05.45 часа в гр.Плевен, срещу жп-гара – Плевен, при управление на моторно превозно средство, по непредпазливост причинил смъртта на К.В.К., като деянието е извършено при условията на независимо съпричиняване с Л.Ц.Р. – престъпление по чл.343, ал.1, б."в", във вр. с чл.342, ал.1 от НК.

Обвинен е и Л.Ц.Р. в това, че на същата дата в гр.Плевен, срещу жп-гара – Плевен, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, като се движел със скорост 78.30 км/ч, по непредпазливост причинил смъртта на К.В.К., като деянието е извършено при условията на независимо съпричиняване с И.В.Х. – престъпление по чл.343, ал.1, б."в", във вр. с чл.342, ал.1 от НК.

В състоялото се съдебно заседание, е установено, че са допуснати процесуални нарушения от страна на прокуратурата, поради което делото е било прекратено и върнато на Окръжна прокуратура - Плевен за отстраняването им.