Всяка година: 50 хил. българи попадат в капана на трафика на хора - pleven.utre.bg

Всяка година: 50 хил. българи попадат в капана на трафика на хора

23 февруари 2019, 10:54 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Историята на една жена – от любовта до ежедневия бой от трафиканта и проституцията

Близо 50 хиляди българи всяка година попадат в капана на трафика на хора. По-голямата част от тях са жени, а в повечето случаи става дума за сексуална експлоатация, съобщава NOVA телевизия. Най-често престъплението започва с лъжи на мъж, който се представя за „принц“, обещава светло бъдеще, сигурност и всичко, от което се нуждае жената.

Такава е историята на една от жертвите на трафик, разказана от телевизията. Зорница, чието име е сменено заради сигурността ѝ, млада жена от малко населено място. За трафик на хора не е чувала никога. Мъж от ромки произход я набелязва като потенциална жертва. Чрез общ приятел се сближава с нея. Различният произход не я притеснява, защото е мил и печели доверието ѝ. Заминават за по-голям град, за да заживеят заедно. По думите ѝ в началото всичко е било наред. Постепенно в апартамента, който Зорница мисли за свой, пристигат и други. Чуждите мъже и непознатите жени остават при тях.

„Един влиза, един излиза и никой не ми дава обяснение. Аз го попитах защо живеем с всички тези хора, а той ми разби устата. И ми каза повече тъпи въпроси да не му задавам”, сподели жертвата.

Юмруците се превръщат в ежедневие. Страхът я парализира. За да се спаси от тях, на Зорница ѝ е обяснено, че трябва да работи като продава плътта си.

„Тъкмо да се кача в рейса и той ме хвана, и ме бутна в колата. Хвана ме за косата”, сподели Зорница. Разбива лицето ѝ във волана. Прави и опит да отреже част от ухото ѝ. Заплашва да подпали родния ѝ дом и да нарани близките ѝ. Юмруците са последвани от ритници. Вече я бие дори само за удоволствие. Слаба физически и пречупена психически, година по-късно, Зорница е изведена в чужбина заедно с други момичета.

В западноевропейската държава, в която пристигат, момичетата са заключени в хотел. Разсъбличат ги, за да им направят снимки за каталог. Клиентите започват да пристигат. Когато не ги посещават в хотела, момичетата са отвеждани в обособени помещения на нощен клуб, през цялото време следени от камери. Година по-късно неизбежна смяна на документите отвежда Зорница и трафиканта ѝ в местната полиция. Синините и белезите по лицето и тялото на жената не остават незабелязани. Задържат ги за проверка.

Идентифицирана като жертва на трафик, младата жена е върната в България. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета