Владислав Николов присъства на събитие по повод приключването на проект за модернизиране на ПГЗ в Кнежа

Народният представител Владислав Николов присъства на събитието

"Инвестицията в образование е в същност вложение с най-дългосрочна перспектива, защото развива положителните си резултати години напред в бъдещето.”, каза народният представител Владислав Николов, който бе гост на събитие по повод приключването на проект ”Подобряване на образователната среда и осигуряване на равен достъп до качествено професионално обучение в ПГЗ "Стефан Цанов" – гр. Кнежа”. Дейностите по проекта са финансирани по ОП „Региони в растеж” 2014-2020г.

В изказването си народният представител Владислав Николов акцентира върху значимостта на професионалното образование у нас, особено в сферата на земеделието, растителната защита, агрохимията и управлението на процеса на отглеждането и търгуването със земеделска продукция. „Регионът на гр. Кнежа има утвърдени позиции в сектора, затова бих искал да поздравя и насърча усилията на местната власт и ръководството на училището за запазване на традициите и усъвършенстване на знанията на младите хора в синхрон с най-новите и модерни подходи в различните направления.”, допълни Николов.

"С изпълнението на проекта направихме още една стъпка в насока подобряване на образователната среда на училищата в нашата община. Кабинетите са вече с ново оборудване, нови мебели и техника, подходяща за провеждането на интерактивни уроци и презентации с цел по-доброто усвояване на учебния материал”, каза кметът на община Илийчо Лачовски. Той благодари на всички изпълнители на дейностите по проекта, а на учениците пожела спорна работа, вдъхновение и много творчески и професионални успехи.

Придружени от директора на гимназията Калапишева, народният представител Владислав Николов, кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски и гостите на събитието лично се убедиха в резултатите от свършената работа по проекта.