Магазин горя в Бреница, склад се запали на гарата в Червен бряг

Служители от РДПБЗН-Плевен са загасили пожар в запален комин на жилищни сгради в Плевен в ж.к.„Дружба

На 26 февруари в 10:10 часа в Оперативен център на РДПБЗН-Плевен е получен сигнал за възникнал пожар в магазин в село Бреница, община Кнежа. Извършен е оглед, в хода на който е установено, че пламъците са възникнали в северната част на магазина и санитарното помещение. Пожарът е локализиран и потушен от служители на РСПБЗН-Кнежа.  Унищожени са покривна конструкция 2 кв.м., домашно имущество – дрехи, малоценни уреди, хранителни продукти и са опушени стени 5 кв.м. За установяване на причините работят служители от РУ Кнежа.

На 26 февруари в 19:27 часа в Оперативен център на РДПБЗН-Плевен е постъпил сигнал за пожар в неизползваем склад към товарна ЖП гара гр.Червен бряг. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън – запалени сухи треви в близост до складовото помещение. Унищожени са 300 кв.м. покривна конструкция. Пожарът е локализиран и потушен от служители на РСПБЗН-Червен бряг.

Служители от РДПБЗН-Плевен са загасили пожар в запален комин на жилищни сгради в Плевен в ж.к.„Дружба” и пожар в контейнер за отпадъци в град Гулянци.  Огнеборци са локализирали и потушили са три пожара в сухи треви и нискостеблена растителност в землищата на село Чомаковци, град Червен бряг местността „Маркова могила” и във вилната зона на град Никопол.