Държавата ще гарантира до 50 млн. лв. за кредити на студенти и докторанти - pleven.utre.bg

Държавата ще гарантира до 50 млн. лв. за кредити на студенти и докторанти

28 февруари 2019, 07:01 | plevenutre.bg

Финансовата подкрепа се изразява в гарантиране на главницата и лихвите

Правителството издаде държавна гаранция до 50 млн. лв. по Закона за кредитиране на студентите и докторантите (ЗКСД) за 2019 г. за новоотпуснатите кредити през съответната бюджетна година, съобщиха от Министерски съвет.

Договорените кредити по реда на ЗКСД през предходните години са гарантирани от държавата до тяхното пълно погасяване. Финансовата подкрепа се изразява в гарантиране на главницата и лихвите по кредитните задължения на студентите и докторантите.

Министърът на образованието и науката подписва от името на правителството споразуменията за издаване на държавна гаранция въз основа на решението на Министерския съвет за отпускане на кредити по ЗКСД през 2019 г. с шестте банки, подписали типовия договор – „Банка ДСК“ ЕАД, „Райфайзенбанк (България)“ ЕАД, „Алианц Банк България“ АД, „Юробанк България“ АД, „Първа инвестиционна банка“ АД и „Българо-американска кредитна банка“ АД.  Коментари (1)

Потребител
Марто
Много хубаво впечатление ми прави, че две от банките, които отново ще отпускат кредити за студенти, а именно ПИБ и Банка ДСК, участват за втори път в програмата! Така и трябва! Трябва да се дава шанс на младите хора в България и тези две банки, а сега и още няколко към тях, нагледно го правят, за което заслужават само адмирации!!!
28 февруари, 19:02 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета