Какво време ни очаква през март?

Баба Марта ще донесе слънчево и топло време в цялата страна

Баба Марта ще донесе слънчево и топло време в цялата страна, като максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса. Значителното затопляне обаче ще продължи кратко и още в петък вечерта ще започне заоблачаване и в събота захлаждането вече ще е факт. Съществени валежи обаче не се очакват, каза в ефира на „Здравей, България” по Нова тв синоптикът Красимир Стоев.

В неделя живакът в термометрите ще показва максимум между 4 и 9 градуса. Отново ще бъде облачно, но сравнително сухо.

Ново затопляне ще започне още в понеделник от запад. Температурите значително ще се повишат и във вторник, особено в Източна България, те ще надвишават 15 градуса. Слънчевата пролет обаче отново ще се задържи за кратко и към средата на следващата седмица у нас пак ще нахлуе студен въздух от север. Ще има и валежи.

Като цяло през първото десетдневие на новия месец температурите ще бъдат по-високи от обичайните, а валежите ще са предимно от дъжд. Само в Предбалкана и по високите полета те за кратко ще преминават в сняг.

В периода 10-20 март се очаква по-хладно време, но все пак – с близки за средните за сезона температури. Най-ниските им стойности през целия месец ще бъдат между минус 8 и минус 3 градуса, а най-високите – около 25.