Гласуваха разпределение на средствата за спорт и младежки дейности в община Плевен - pleven.utre.bg

Гласуваха разпределение на средствата за спорт и младежки дейности в община Плевен

28 февруари 2019, 14:35 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

В Бюджет 2019 на Община Плевен за група „Физическа култура и спорт" са предвидени общо 540 000 лв.

Общински съвет - Плевен гласува разпределението на средствата в група „Физическа култура и спорт" и за подпомагане на младежки инициативи и включването им в Календар за младежки дейности на общината за 2019-а година. Предложението бе прието след дебат с гласовете на 34 от общинските съветници, 1 „против“ и 1 „въздържал се“.

В Бюджет 2019 на Община Плевен за група „Физическа култура и спорт" са предвидени общо 540 000 лв. От тази сума 100 000 лв. са за ОФК "Спартак - Плевен", 50 000 лв. за ФК "Вихър" - гр. Славяново и 80 000 лв. за детско-юношеската школа на БК "Спартак - Плевен". За останалите 310 000 лв. днес общинските съветници приеха разпределение, като тези средства ще бъдат съответно за организиране на различни спортни прояви, за Спортен календар и за подпомагане дейността на местните спортни клубове.

За организирането и провеждането на Ученическите игри тази година предвидените финансови средства са в размер на 30 000 лв. Парите за прояви в рамките на годишния Спортен календар са съответно малко над 40 000 лв. Част от календара са: Национално първенство по Ориентиране „Купа 3-ти март" - всички възрасти; пето издание на традиционния маратон „Плевен“, който ще бъде финансиран с 6 000 лв.; поредица от спортни събития по повод 100-годишнината от началото на организиран футбол в града; провеждане на Международен шахматен турнир „Купа Плевен"; Национален детски турнир по Таекуон-до; Детски баскетболен фестивал по повод 1-ви юни; Турнир по художествена гимнастика;  лекоатлетически турнир; Турнир по плуване; др. За много от спортните прояви основният мотив не е елитния спорт и подбор на спортисти за високо спортно майсторство, а масовия спорт и спорта за всички - подпомагане футболните клубове в малките населени места, спортна и превантивна дейност, спортно-туристически празници, церемония „Спортист на годината“.

За финансово подпомагане на спортните клубове в Община Плевен, съгласно общинската Наредба №33, средствата за 2019-а година са в размер общо на 200 000 лв. За спортно - състезателни и туристически дейности със социално значение сумата е съответно 13 000 лв. Предвидени са средства и за поддръжка на общински открити спортни бази и привеждане в подходящ вид за учебно - тренировъчна дейност - 10 000 лв. Резервът, който остава,  е 14 000 лв.

В сборния бюджет на Община Плевен за 2019-та за поредна година са предвидени средства и за подпомагане на младежки инициативи, като тази година тези средства са в размер до 10 000 лв.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета