Районна прокуратура – Плевен предаде на съд четирима за кражба на оборудване от производствени цехове

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу четирима за кражба на оборудване от производствени цехове за 8500 лв.                     

Прокуратурата е повдигнала обвинение на Д. К., С. И., Д. Б. и И. Н. за това, че през периода 22 - 29.06.2017 г.  в гр. Плевен, при  условията на продължавано престъпление, в съучастие като извършители, като обвиняемите Д. К. и И. Н. при условията на  повторност, и обвиняемите Д. Б. и И. Н., като непълнолетни, но могли да разбират свойството и значението на деянието и да ръководят постъпките си, като случаят не е маловажен, чрез  разрушаване на прегради, здраво  направени за защита на имот и използване на техническо средство - пътно превозно средство  отнели чужди движими вещи на обща стойност 8500 лева от владението на различни собственици, без тяхно съгласие, с намерение  противозаконно да ги присвоят /имущество на обща стойност 3070 лв. от владението на  "Сторгозия " АД - град Плевен и имущество на  обща стойност 5135,27 лева от владението на "Полиснаб" ЕООД - град Плевен/ - престъпление по  чл. 195, вр. чл.194, вр чл.28, вр. чл. 26, вр. чл.20, от НК.

Обвиняемите са осъждани,  нямали  трудови доходи и решили да извършат кражба на вещи, които след това да продадат на вторични суровини.

Отишли до производствените цехове на  "Сторгозия" ЕОД /хале за производство на ПВЦ продукти/ и "Поли-снаб " ЕООД, счупили едно от стъклата на прозороца и отнели  електродвигатели, шнекове за екструдер, подвижен плот за циркуляр, варел, ел контактори от ел. табло, окабеляване за ел. табло, два килима, собственост на "Сторгозия"АД. Откраднатото оборудване натоварили в каруца и веднага предали на вторични, като получените  пари поделили.        

В същият период от време четиримата отново отишли до производствените  цехове, като откраднали различни метални части от  инсталациите – електродвигатели, редуктори, различни кабели и проводници,  датчици на  обща стойност 5135,27 лева, собственост на "Поли- снаб" ЕООД - град Плевен. По същият начин натоварили частите на каруца и ги продали за скрап, като си разделили парите.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.