Кметът Спартански подписа меморандум за сътрудничество с БАН

Подписването се състоя днес в Актовата зала в сградата на местната администрация

Тържествено подписване на меморандум за сътрудничество между Българска академия на науките, представлявана от председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски, и кмета на Община Плевен Георг Спартански се състоя днес в Актовата зала в сградата на местната администрация. Инициативата е част от организираните във връзка с отбелязването на 150-ата годишнина на Българската академия на науките и 45-ата годишнина от основаването на Медицински университет – Плевен, събития. На подписването присъстваха ректорът на Медицински университет – Плевен, проф. д-р Славчо Томов, дмн, председателят на Общински съвет – Плевен, Мартин Митев, както и проф. дфн Петър Петров, главен координатор на Националната академична мрежа, членове на Събранието на академиците и член-кореспондентите (САЧК) и доц. Т. Вълова, дп, координатор на Регионалния академичен център – Плевен. Споразумението предвижда задълбочаване на сътрудничеството между институтите на БАН и местните власти, културните и образователните институции, бизнеса в региона, както и кандидатстването със съвместни проекти.

В приветствието си към присъстващите г-н Спартански изрази увереност, че меморандумът ще бъде изпълнен с реално съдържание, както и че това ще е истински ползотворно сътрудничество в годините напред.

На 1 март, петък, Медицински университет – Плевен ще бъде домакин на Ден на биомедицината, който ще се проведе под патронажа на председателя на БАН акад. Юлиян Ревалски и кмета на Община Плевен Георг Спартански. Научната сесия ще се проведе в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния център на МУ - Плевен от 10.00 ч. Официални гости на Деня на биомедицината са акад. Богдан Петрунов, председател на Съвета на настоятелите на МУ – Плевен, и проф. Иван Черноземски, дмн, председател на Международната изследователска фондация „Хасуми – България”.