Близо 500 ученици посетиха МУ-Плевен в Деня на кандидат-студента

Те се докоснаха до иновациите и високотехнологичните решения, които университетът прилага

Ден на кандидат-студента в рамките на Кандидатстудентска кампания 2019 под мотото "Успяваме заедно" се проведе в Телекомуникационния ендоскопски център към МУ-Плевен. Висшето училище отвори врати, за да посрещне учениците от гимназиите в града и региона, техните учители и родители.

Близо 500 кандидат-студенти се докоснаха до иновациите и високотехнологичните решения, които университетът прилага в обучението и клиничната практика с приоритети в роботизираната хирургия и телемедицината.

Специална демонстрация на 3Д медицинската маса за виртуални дисекции и 3Д студиото за обучение направиха младите хирурзи д-р Цветомир Иванов и д-р Мартин Караманлиев. Младежката аудитория се срещна с Най-изявените преподаватели за 2018 година - доцент Таня Мегова, преподавател по Медицинска рехабилитация и ерготерапия, ас. Елица Стоянова, преподавател по акушерски грижи, и ас. Анелия Симеонова, преподавател по сестрински хирургични грижи. Специален гост на събитието бе доц. д-р Катя Тодорова, началник на Клиниката по ендокринология и дългогодишен уважаван преподавател в университета, която разказа на младите хора своята лична история за това как е избрала пътя на медицината и преподаването, както и какво я вдъхновява в професията.

За финал, най-изявеният студент от Факултет „Медицина“ в 3 курс и възпитаник на Математическа Гимназия „Гео Милев“ в град Плевен - Симонета Иванова - сподели с кандидат-студентите личните си впечатления от обучението и преподавателите.