Криминалисти арестуваха плевенчанин и ловчалия за наркотици и оръжие

Криминалистите са извършили претърсване на помещения в Пордим

На 2 март с. Дренов криминалисти от ОДМВР и РУ Ловеч в хода на полицейска операция са спрели за проверка лек автомобил, управляван от 47-годишен мъж от Плевен и пътник 43-годишен ловчалия. При извършена проверка на превозното средство на предна лява седалка е установен револвер, а в ниша на арматурното табло на автомобила полицаите са открили пликче сгънато по специфичен начин и съдържащо бяло кристалообразно вещество, което при тестване с полеви тест „narco spray“ е реагирало на наркотично вещество „метамфетамин“.

В хода на последвалите процесуално следствени действия, при извършен личен обиск в дрехите на ловчалията е открита латексова ръкавица с поставено вътре пликче с бяло кристалообразно вещество, с бруто тегло 21.6 гр., което при тестване „narco spray“ отново е реагирало на наркотично вещество „метамфетамин“. Намерените наркотични вещества с общо бруто тегло 22,8 гр. и револвер са иззети по надлежния ред.

Криминалисти са извършили претърсване и на помещения в гр. Пордим, обитавани от 43-годишния мъж от Ловеч, където са намерени още 9.9 грама метамфетамин, 3.1 грама суха зелена тревиста маса реагираща на канабис и голямо количество прекурсори и дестилационна инсталация използвани за производство на наркотични вещества.

Двамата мъже са задържани в РУ Ловеч, по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.