Започна поетапното почистване на Площадката на целувките в "Кайлъка" - pleven.utre.bg

Започна поетапното почистване на Площадката на целувките в "Кайлъка"

06 март 2019, 10:15 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

Идеята на "Доброволци за Кайлъка" е за изграждане на сцена за свободна изява на различни творчески проекти

В изпълнение на поетия от областния управител Мирослав Петров ангажимент пред "Доброволци за Кайлъка" акцент в днешното почистване на парка бе т.нар. площадка на целувките. Теренът се нуждае разчистване от клони и нападали изсъхнали клечки, което ще отнеме повече време.

"Идеята на доброволците за изграждане на сцена за свободна изява на различни творчески проекти и форми на изкуството е чудесна и аз подкрепям гражданската инициатива на тези млади хора. Радвам се, че техните усилия и активност са насочени към подобряването на средата в Кайлъка. Затова по отрано и поетапно, съобразно възможностите, с които разполагаме, започваме с разчистването на площадката. Целта е оптимално да се използва хубавото време, за да се постигне желания резултат”, коментира областният управител Мирослав Петров.

По негова инициатива и със съдействието на директора на плевенския затвор Иван Петков мъже, изтърпяващи наказанията си, днес отново чистиха Кайлъка. Наред с традиционното почистване на алеите, бяха изхвърлени боклуците от кошчетата и подменени чувалите в тях.

"Акциите по почистване на парка с помощта на плевенския затвор ще продължат по-интензивно през пролетно-летния сезон, за да поддържаме парка в приличен вид.”, каза заместник-областният управител д-р Красимир Трифонов. Той призова хората да бъдат отговорни към опазване приветливия облик на Кайлъка.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета