Шест месеца условно и 500 лева глоба за шофьор, опитал да подкупи полицаи - pleven.utre.bg

Шест месеца условно и 500 лева глоба за шофьор, опитал да подкупи полицаи

07 март 2019, 11:32 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Присъдата може да се обжалва и протестира в петнадесетдневен срок

Състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа дело, образувано по обвинителен акт на  Окръжна прокуратура - Плевен, против П.П. от Тръстеник. Той е обвинен в това, че на 26.08.2018 г. в гр.Тръстеник направил опит да даде подкуп – дар - парична сума – 20.00 лв., на длъжностни лица - полицейски органи при РУ на МВР – Долна Митрополия, заемащи отговорно служебно положение, за да не извършат действие по служба – да не съставят акт за установяване на административно нарушение - придвижване с ППС с неизправни светлинни устройства при движение през нощта и движение без включени светлини, габаритни и светлини за осветяване на задния регистрационен номер през нощта - престъпление по чл. 304а, предл. 3, във вр. с чл. 304, ал. 1, във вр. с чл. 18, ал.1 от НК.

Съдебното заседание е първо открито съдебно заседание по делото и е било насрочено като разпоредително такова, в което да се изяснят въпроси, важни за реда и начина на протичане на съдебното следствие. В това съдебно заседание подсъдимият е изразил становище, че признава фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт, признава се за виновен в извършване на престъплението, за което му е повдигнато обвинение и не иска да бъдат събирани доказателства за него. Поради това, съдебното следствие е протекло по реда на съкратеното такова. Още същия ден е постановена присъда, с която Плевенски окръжен съд признава П.П.П., за виновен в извършване на престъплението, за което е привлечен като обвиняем и му е определено наказание в размер на девет месеца лишаване от свобода. Поради протичане на следствието по съкратен ред, съдът намалява така определеното наказание с 1/3 и на подсъдимия се налага наказание ШЕСТ месеца лишаване от свобода – условно, с тригодишен изпитателен срок. Съдът налага и предвиденото в Закона наказание глоба, в размер на 500 лева, които да бъдат изплатени в полза на държавата. Разноските по делото ще бъдат за сметка на подсъдимия.

Присъдата може да се обжалва и протестира в петнадесетдневен срок, считано от днес, пред Апелативен съд град Велико Търново.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета