Иззеха голямо количество безакцизни цигари и тютюн, дизелово гориво и алкохол в Плевен - pleven.utre.bg

Иззеха голямо количество безакцизни цигари и тютюн, дизелово гориво и алкохол в Плевен

11 март 2019, 11:06 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

По случая е уведомен дежурен прокурор при РП - Плевен и е образувано досъдебно производство

Служителите на реда иззеха голямо количество безакцизни цигари и тютюн, дизелово гориво и алкохол от имот и автомобил, собственост на 56-годишен плевенчанин. На 8 март около 13:40 часа в хода на специализирана операция в град Плевен ж.к."Сторгозия" в подземен гараж в автомобил „Фиат Мареа“ е установен мастер бокс с 50 стека с цигари, фабрично запечатани-  без валиден български бандерол марка "Ld".

В гаража зад изграден параван са намерени  4 мастер бокса, съдържащи 200 стека с цигари марка "Winston classic", 5 мастер бокса, съдържащи 250 стека с цигари марка "Ld" и 2 мастер бокса, съдържащи 100 стека с цигари марка "Mayfair". При претърсване на имот, обитаван от 56-годиния в Плевен са намерени и иззети 14 килограма нарязана жълто кафява листа маса наподобяваща по цвят, вид и мирис на тютюн, 5 кутии с цигари марка "Winston classic", 4 кутии с цигари  марка "Ld". Общият брой на цигарени изделия без валиден български бандерол са 6009 кутии.

В дома на плевенчанина са установени и около 225 литра дизелово гориво и около 280 литра етилов алкохол, наподобяващ по мирис на ракия със среден алкохолен градус около 47%. По отношение на алкохола и горивото предстои съставяне на два акта по Закона за акцизите и данъчните складове.

По случая е уведомен дежурен прокурор при РП - Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Работата по досъдебното производство продължава разследващ полицай.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета