Задържаните за изнудване в Плевен заплашвали децата, че ще бъдат убити или пребити

Децата са били подлагани на изключителен тормоз и стрес“, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова

Задържани са 4-ма души за изнудване и тормоз на деца в училище в Плевен. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по време на брифинг в Съдебната палата, предаде Агенция „Фокус“.

"Районна прокуратура-Плевен уведоми главния прокурор, че са задържани 4 лица, във връзка със случая от 5 март, за който започнаха разследвания за изнудване на деца в училище“, обясни тя. "4-ма са задържаните от прокуратурата с 72-часово задържане, пълнолетни граждани, които са тормозили деца в училище в продължение на повече от 1 година. Най-малкото са им вземали джобните пари. Децата са били подлагани на изключителен тормоз и стрес“, заяви тя.

"Нанасяли са им телесни наранявания, заплашвали са ги, че ще бъдат убити и пребити, преджобвали са ги и са ги тормозили ежедневно“, отбеляза говорителят на главния прокурор. Румяна Арнаудова уточни, че задържаните нямат криминално минало.

"Първоначалните ни подозрения по данни на пострадалите деца, бяха, че извършителите са непълнолетни, но и четиримата, които сме установили след съответните разпознавания, са пълнолетни български граждани, не осъждани и ще поискаме най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, допълни Арнаудова.