Министър Кралев поздрави нашите герои във вдигането на тежести - pleven.utre.bg

Министър Кралев поздрави нашите герои във вдигането на тежести

14 март 2019, 16:54 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ММС

България спечели две титли на Световното първенство по вдигане на тежести за юноши до 17 години

Министър Красен Кралев поздрави нашите герои във вдигането на тежести, сред които е и червенобрежанинът Карлос Насар.

"България спечели две титли на Световното първенство по вдигане на тежести за юноши до 17 години, което се провежда в Лас Вегас! В категория до 102 кг Стефчо Христов грабна златото с двубой от 315 кг. Преди това Карлос Насар спечели титлата в категория до 73 кг с двубой от 291 кг. Третият ни представител Георги Йочев се класира на пето място в категория до 89 кг.

Стефчо е брат на сребърния медалист от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес Христо Христов, а аз съм поел ангажимент Министерството на младежта и спорта да съдейства за реновиране на залата, в която тренират във Варна", написа министър Кралев във Фейсбук.

"Представянето ни в Лас Вегас е поредно доказателство, че разполагаме с много талантливо поколение млади щангисти, които се надявам да ни правят горди с успехите си и в бъдеще.

Вдигането на тежести е един от най-успешните български спортове в исторически план и се радвам, че усилията, които положихме, за да го запазим и възродим дават резултат", допълва спортният министър.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета