Омбудсманът Мая Манолова ще посети Плевен - pleven.utre.bg

Омбудсманът Мая Манолова ще посети Плевен

15 март 2019, 09:16 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Омбудсман/Пресцентър

Тя ще се срещне със Снежи Кежева, която е на инвалидна количка и живее сама

Омбудсманът Мая Манолова ще посети утре днес Плевен и с. Гложене, Община Тетевен, след като бе сезирана с жалби на граждани по конкретни казуси.

В 12.15 ч. ще посети г-жа Снежи Кежева в кв. "Дружба", която е на инвалидна количка и живее сама, без асистентска подкрепа след внезапната смърт на съпруга й.

Припомняме, че по идея на г-жа Кежева през 2016 г. Мая Манолова стартира националната кампания "Великден за всеки", след като жената я сигнализира във Фейсбук, че няма да получи великденска надбавка, тъй като пенсията й надхвърля с 1.00 лев минимума от 300 лева – необходимо условие, срещу което правителството отпуска помощта. Сега отново чрез Фейсбук г-жа Кежева потърси съдействие за назначаване на жизнено необходимия й асистент, защото не може сама да се справя с ежедневните си нужди.

По-късно омбудсманът ще се срещне с кмета по европроекти и хуманитарни дейности Стефан Милев във връзка с казуса на плевенчанката.Коментари (1)

Потребител
Клик клак
Кмета Милев е най подходящия за среща човек. Той е зарзаватчия и тенисист с особен афинитет към хуманитаристиката и европроектите,каквито в Плевен няма.
15 март, 09:58 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета