Задържаха 31-годишен мъж от Горни Дъбник, нает за "муле" от телефонни измамници - pleven.utre.bg

Задържаха 31-годишен мъж от Горни Дъбник, нает за "муле" от телефонни измамници

15 март 2019, 12:07 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Образувано е досъдебно производство и работата продължава

На 14 март 82-годишен жител на Луковит е бил измамен по телефона по добре позната схема: непознат мъж, представящ се за "полицай" въвежда в заблуда потърпевшият, че за провеждана в момента полицейска операция срещу телефонни измамници е необходимо да бъдат предадени на "полицията" всички налични ценности и пари. След продължителен разговор луковитчанинът е закачил на металната порта на дома си плик със сумата от 185 лева, а малко по-късно след проведен разговор със свой приятел е разбрал, че е станал жертва на телефонни измамници.

Сигнал за измамата е получен в РУ Луковит около 17.00 часа, като незабавно е сформиран екип и е започнала работа по случая. 

В хода на проведените издирвателни мероприятия и със съдействието на полицаи от РУ Долни Дъбник е установен 31-годишен мъж от с.Горни Дъбник, който е играл ролята на т.нар. "муле" в схемата на измамата.  Открита и иззета от лицето е сумата от 105 лева, като липсващите пари са използвани за зареждане с гориво на автомобила с които се е придвижвал.

Случаят е докладван на дежурен прокурор от Районна прокуратура-Луковит, а 31-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета