Успешно приключи програмата "Научи се да караш ски 2019" за учениците от НУ "Отец Паисий"

В нея взеха участие 25 третокласници

Успешно приключи програмата "Научи се да караш ски, 2019" за учениците от НУ "Отец Паисий". В нея взеха участие 25 третокласници. На финалното състезание, проведено на 14 март, те показаха новопридобитите си скиорски умения под ръководството на скиучителите от ски-зона Беклемето при скиучилище СИМА.

Със златен медал на първо място при момичетата се класира Елица Трифонова, а при момчетата Петър Станчев. Сребърен медал и второ място получиха Виктория Юрукова при момичетата и Йордан Вълов при момчетата. Бронзов медал и трето място завоюваха Борислава Цветкова при момичетата и Димитър Ветов при момчетата.

За усърдието си в овладяване на скиуменията бяха допълнително стимулирани с флагче и грамота на скиучилище СИМА други пет ученици: Цвети Георгиева, Кветослава Узунова, Богомил Нелковски, Даниел Росманов и Кристиян Андреев.

Всички малки скиори получиха Диплом за участието си в програмата „Научи се да караш ски, 2019”, както и талон за безплатно ползване на скивлека и 30% намаление за скиоборудване за един ден, който могат да ползват до края на годината.

Програмата се финансира от Българската федерация по ски и Министерството на младежта и спорта в партньорство с Министерство на образованието и науката. Сред спонсорите ѝ са А1 и "Училища Европа".

За своята всеотдайност и професионализъм целият екип на скиучилище СИМА заслужено получи благодарността и усмивките на малките скиори, които успяха да преодолеят предизвикателството да се научат да карат ски.