Ник Босилков с кобила Джелеби спечели конното надбягване на Тодоровден в Белене

Надбягването се проведе в местността „Лунгата“

Празникът на Свети Теодор Тирон – Тодоровден, в Белене започна с празнична литургия в православния храм „Свети Великомъченик Георги Победоносец“, съобщават от местната управа. 

В 10:00 часа на площад „Шаран“ кметът Милен Дулев откри празника Тодоровден. А отец Трайчо благослови начинанието и участниците. Най-атрактивната част от празника бе кушията. В нея се включиха 10 участници с коне и още четирима с каруци.

Надбягването се проведе в местността „Лунгата“.

В кушията пръв финишира Ник Босилков с кобила Джелеби. Той получи от кмета на Община Белене Милен Дулев парична награда в размер на 70 лв и грамота, както и торба със зоб за кобилата.

За вторият финиширал имаше награда 50 лв, грамота и торба със зоб за коня. За завършилият трети надпреварата наградата бе 40 лв, грамота и торба със зоб за коня.

Всички участници в надпреварата получиха от кмета на Община Белене парична награда от 30 лева, грамота и торба със зоб за конете.

След награждаването празникът продължи с песни и танци, в които участие взе танцов състав с ръководител Светослав Врайков.