12 години без Кембълът - pleven.utre.bg

12 години без Кембълът

17 март 2019, 12:00 | plevenutre.bg

Държеше прякорът му да се изписва с пълен член – КембълЪТ, и уточняваше: "С пълен член, защото човек с празен член е за никъде…"

Днес се навършват 12 години от нелепата гибел на Емил Трифонов, по-известен като Кембълът. Един от най-колоритните български телевизионни и радиоводещи, известен с нестандартното си и предизвикателно поведение в предаванията си, което му създаде славата на "българския Хауърд Стърн", си отиде на 17 март 2007 г. при катастрофа.

Плевен заемаше особено място в сърцето му поради много причини - приятели, любов, професионални ангажименти... За бирфестовете, на които той бе водещ и на които винаги създаваше добро настроение, все още мнозина плевенчани си спомнят с носталгия.

Кембълът ни напусна без време, но ни остави книги, стихове, песни и най-вече хубави спомени.

Той е роден на 19 юни 1964 в Бяла Слатина. Отрасва в Разград. Завършва българска филология в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“. Живее със съпругата си във Варна. По-късно се развежда и се премества в София. През 1991, заедно с Владимир Андреев и Георги Станев основава група „Тутакси“, с която издава касетъчния макси-сингъл „Нейсе“. Композицията "Даже" се задържа пет поредни седмици на първо място в класацията на националното радио Топ-10. През 1993 групата, с изцяло нов състав и нов стил, издава касетъчните албуми „Бива“ и „Туй цък on уй цък“. Следващата му група, с която продължава музикалните си и авторски експерименти, е „Термус“. Тя съществува от 1994 до 1996 г. и свири пънк и ска. Групата издава едно EP и един албум

Негово дело са 7 албума с авторска музика и текстове. Кембълът пише поезия. Има преведени пиеси и разкази в Америка. Води авторски предавания в телевизия "7 дни", радио "Експрес", радио "Нет", радио "Кракра" - Перник и в последните години от живота си предаването "Говорилня" по телевизия "ББТ".

Кембълът загина на 17 март 2007 година при тежка автомобилна катастрофа на булевард „Цариградско шосе“ в София, докато пътува в автомобил, управляван от водач в нетрезво състояние. Пияният шофьор остава невредим.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета