72 часа арест за 29-годишен плевенчанин заради 500 грама марихуана

По случая продължават работа разследващ полицай и служители от Първо РУ - Плевен

На 16 март при провеждане на активни оперативни действия по линия "Престъпления, свързани с наркотици" в 07:00 часа на първокласен път ПП-3 на пътна отсечка от село Ясен към град Долни Дъбник е спрян товарен автомобил "Форд-Транзит", управляван от 29-годишен плевенчанин. При личен обиск по реда на НПК в преден ляв джоб на якето на водача е намерен пакет, опакован в хартиено тиксо, съдържащ суха зелена тревиста маса. За веществото мъжът заявява, че е марихуана с тегло 60 гр. и е негова собственост.

При последващи процесуално-следствени действия "претърсване и изземване" на два адреса, ползвани и обитавани от лицето – къща и апартамент в Плевен, са установени два полиетиленови плика, съдържащи около 400 гр. И кутия с 50 грама суха, зелена тревиста маса. 29-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 а, ал.1 от НК.  На 16 март 2019 година в 13:30 часа той е привлечен в качеството на обвиняем като с постановление на наблюдаващия прокурор му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа и е приведен в ареста на ОСИН - Плевен.

Общото количество на откритата и иззета суха зелена тревиста маса е около 500 грама. Назначени са експертизи. По случая продължават работа разследващ полицай и служители от Първо РУ - Плевен.