341 кандидати до момента за 185 вакантни длъжности в Сухопътните войски

Крайният срок за подаване на документи е 22 март

До момента 341 кандидати са подали документи чрез структурите на Централното военно окръжие за участие в конкурса за обявените 185 вакантни войнишки длъжности във военни формирования от Сухопътните войски. Желаещите са изпратени на медицински прегледи за установяване на годността им за военна служба и за оценка на психологичната им пригодност. Крайният срок за подаване на документи по заповедта на министъра на отбраната на Република България № ОХ 176/15. 02. 2019 г. за войнишки длъжности в Сухопътните войски е 22 март 2019 г., петък.

Конкурсът беше обявен със заповед на министъра на отбраната от 15 февруари 2019 г. за военните формирования на Сухопътните войски в градовете София, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Карлово, Казанлък, Плевен, Шумен, Благоевград, Сливен, Асеновград, Смолян, Пловдив и с. Мусачево. Той ще се проведе от 20 до 31 май 2019 г. и включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура на кандидатите и събеседване.

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, и необходимите документи са посочени в обявата, публикувана на 21 февруари 2019 г. в рубриките „Документи“ - „Обяви“ в интернет страницата на Министерството на отбраната. 

Освен на посочените в обявата телефони, кандидатите за участие в конкурса могат да получат допълнителна информация и по време на информационните борси, организирани в рамките на кампанията „Бъди войник“, както и на единния телефонен номер 0700 20 407.