Кмет на плевенско село се изправя пред съда, обвинен е в престъпление по служба - pleven.utre.bg

Кмет на плевенско село се изправя пред съда, обвинен е в престъпление по служба

19 март 2019, 10:06 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа делото на 20 март

На 20 март, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против С.О. от с. О., област Плевен.

Обвинението срещу него е за това, че на 11.07.2017 г. в с.О., обл.Плевен, в качеството му на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение – кмет – превишил правата си, като разрешил на Х.И.Г. от гр.Л., Плевенска обл., да извърши добив и транспортиране на дървесина, общинска собственост на Община П., каквито правомощия той нямал, а същите били от компетентността на Общински съвет – гр.П. и на оправомощени от директора на Държавно горско стопанство – П. служители в стопанството.

Горното е извършил с цел да набави за Х.Г. от гр.Л. облага в размер на 8250 лева, явяваща се пазарната стойност на незаконно добитата дървесина и от това са настъпили значителни вредни последици за Общината, в размер на 9750 лева, представляваща сума от пазарната стойност на дървесината и нанесената щета от незаконно отсечените дървета - престъпление по чл.282, ал.2, предл.1 и 2, във вр. с ал.1, предл.4 от НК.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета