Напълниха ареста в Плевен с дрогирани, пияни и неправоспособни - pleven.utre.bg

Напълниха ареста в Плевен с дрогирани, пияни и неправоспособни

20 март 2019, 09:13 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Задържани са няколко човека

Задържан е 40-годишен плевенчанин управлявал моторно превозно средство в областния град след употреба на алкохол. Водачът се движил с мотоциклет "Априлия" и бил спрян за проверка от полицаи от сектор „Пътна полиция“ на 18 март около 23:55 часа на улица „Дойран“. Тестът за алкохол е отчел 2,03 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но шофьорът е отказал да му бъде взета кръвна проба за анализ. Съставен му е акт. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК и работата продължава разследващ полицай. Уведомен е прокурор в РП – Плевен.         

На 18 март около 14:10 часа в град Плевен на булевард "Георги Кочев" служители на сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР - Плевен спират за проверка лек автомобил "Ауди А4". Тестът за наркотици на водача – 27-годишен от същия град е показал, че управлява след употреба на "канабис". Шофьорът е отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор от РП - Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК. Продължава работа разследващ полицай. Образувано е бързо производство.

На 18 март около 20:00 часа в град Плевен на улица "Йоаким Груев" служители на сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР - Плевен спират за проверка лек автомобил „Опел Мерива". Алкотестът на водача – 37-годишен от Плевен е показал, че шофира с 1.81 промила алкохолна концентрация. Нарушителят е дал кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от РП - Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК. Образувано е бързо производство. Продължава работа разследващ полицай.

На 19 март около 12:00 часа в град Плевен на улица "Перуника" полицаи при Второ РУ - Плевен спират за проверка лек автомобил, "Фолксваген Поло" без регистрационни номера. Установено е, че водачът – 17-годишен от Плевен управлява без да притежава СУМПС. Нарушението е в едногодишния срок от наказването му за същото деяние по административен ред с наказателно постановление,  влязло в законна сила на 05.12.2018 година. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура гр. Плевен Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 в, ал.2 от НК. Продължава работа по случая разследващ полицай.

На 18 март около 17:19 часа на първокласен път е засечен 40-годишен от град Русе, който управлявал лек автомобил "Мерцедес" без СУМПС. Нарушението е в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление, влязло в законна сила на 08.10.2018 година. За престъпление по чл.343 в, ал.2 от НК е уведомен дежурен прокурор от РП- Плевен. Образувано е бързо производство, по което продължава работа разследващ полицай.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета