Потвърдиха задържането под стража на четиримата, обвинени в изнудване на деца в Плевен

Определението на Окръжен съд Плевен е окончателно и не подлежи на обжалване и протест

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа мерките за неотклонение, взети спрямо И.Д.М., В.С.К., Г.С.К. и М.Р.К., обвинени в изнудване на деца в град Плевен.

На 15.03.2019 година, Районен съд Плевен, е постановил вземане на най-тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“, спрямо обвиняемите лица. Защитниците на същите не са останали доволни от взетите мерки и са внесли жалби в Окръжен съд - Плевен, против определението на Районен съд - Плевен. В жалбите си сочат, че считат определението за незаконосъобразно, а задържането под стража, за твърде тежка мярка.

След като състав на Плевенски окръжен съд разгледа жалбите, прецени фактите и събраните по делото доказателства до този момент, тежестта на престъплението, за което законът предвижда наказание от 1 до 6 години лишаване от свобода и високата степен на обществена опасност, е намерил, че при налагане на по-лека мярка за неотклонение, обвиняемите могат да се укрият или да извършат престъпление. Поради това потвърждава мярката за неотклонение „Задържане под стража“, спрямо четиримата обвиняеми.

Определението на Окръжен съд Плевен е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.