Няма данни за контакти на терориста от Нова Зеландия с български граждани - pleven.utre.bg

Няма данни за контакти на терориста от Нова Зеландия с български граждани

20 март 2019, 13:09 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МС

По случая се работи съвместно със съюзнически и партньорски служби в други страни и с международни организации

Министър-председателят Бойко Борисов свика Съвета по сигурността към Министерския съвет. На извънредното заседание беше обсъдена ситуацията след терористичните актове на територията на Нова Зеландия и Холандия, съобщиха от правителствената пресслужба.

Направен бе изводът, че осъществената терористична атака в Нова Зеландия е индивидуален акт. Не са налице данни за контакти с български граждани на задържания за атаката, който е бил в България в края на миналата година. По случая се работи съвместно със съюзнически и партньорски служби в други страни и с международни организации. МВР и службите за сигурност на страната извършват действия за проверка, разширяване и конкретизиране на постъпилите данни.

Съветът по сигурността разгледа също темата за осъществяваните в Източното Средиземноморие енергийни проекти с оглед на националните интереси на България в тази сфера. Изразено бе становището, че намирането на решение на някои различия или противоречия между ангажираните страни е в полза за регионалната стабилност и енергийната сигурност на европейските страни.  Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета