В СУ "Пейо Яворов" - Плевен организираха изложба на сувенири, изработени от отпадъчни материали - pleven.utre.bg

В СУ "Пейо Яворов" - Плевен организираха изложба на сувенири, изработени от отпадъчни материали

20 март 2019, 17:37 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    СУ "Пейо Яворов"

Второкласниците са щастливи, че дават "нов живот" на ненужните материали, вместо да бъдат безотговорно разпилявани в природата

В чест на предстоящия юбилей на СУ "Пейо Яворов", във фоайето на училището 16-има ученици от ІІ клас, под ръководството на г-жа Детелина Атанасова, организираха изложба на сувенири, изработени в клуба за занимания по интереси "Млад еколог". Младите еколози с удовлетворение представят своите уникални произведения - "вазички", "гъбки", "кокичета", "червейчете", "пеперуди", "октоподи", маски и др., изработени предимно от отпадъчни пластмасови опаковки. Второкласниците са щастливи, че дават "нов живот" на ненужните материали, вместо да бъдат небрежно и безотговорно разпилявани в природата.

Основната цел на заниманията по интереси в клуб "Млад еколог" е усвояване от учениците на екологични знания, изграждане на екологична култура, съзнание и поведение. Водещите идеи на екологичното образование и възпитание са: красота и хармония в природата; единство и разнообразие на растенията и животните; единство и зависимост между организмите – средата – човека – обществото – природата и защита на природата от замърсяване.

Тържество по случай 50-годишния юбилей на СУ „Пейо Яворов”, което ще се проведе на 22 март 2019 г. от 10:30 часа в ДКТ „Иван Радоев".

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета