След спецакцията в Червен бряг: Кметът е категоричен, че няма конфликт на интереси

Данаил Вълов е разследван за опорочаване на обществена поръчка и за облагодетелстване на фирми

Няма конфликт на интереси между Община Червен бряг и местни фирми при изпълнението на обществена поръчка по програмата „Топъл обяд”. Това заяви в „Тази сутрин” по Би Ти Ви кметът на града Данаил Вълов, който вчера беше задържан при спецакция на прокуратурата. Той допълни, че Комисията за конфликт на интереси не е открила нередности.

Вчера в ранния следобед кметът беше освободен. Вълов не пожела да коментира информацията, че е пуснат под парична гаранция от 75 хил. лв. Той е разследван за опорочаване на обществена поръчка и за облагодетелстване на фирми, за които има съмнение, че са близки до него и  семейството му.

„Класирани са фирми, които са дали най-добри оферти. Не виждам лошо в това, че те са местни фирми. Не е вярно, че фирма на счетоводителка на моята съпруга участва. Тя е била там, след като регистрира собствени фирми, от доста време тя се занимава със собствения си бизнес. В малкия град фирмите се знаят, това е нормално”, допълни кметът на Червен бряг.

Вълов каза още, че не е очаквал подобна проверка, но на неговата позиция трябва винаги да е подготвен да дава обяснения.

„Проверяващите органи дойдоха в 6:50 ч. сутринта, като изключим тежковъоръжената жандармерия, проверяващите се държаха коректно към мен и към семейството ми. Извършиха необходимите обиски, след това бях отведен за разпит в местното РПУ”, посочи кметът.

Данаил Вълов каза още, че има неща в обвинението, които го притесняват, но все още не разполага с всички материали по делото, за да коментира.