Осъдиха известен плевенски крадец на автомобили на две години и шест месеца затвор - pleven.utre.bg

Осъдиха известен плевенски крадец на автомобили на две години и шест месеца затвор

21 март 2019, 16:29 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Той е осъден за извършените от него престъпления в условията на опасен рецидив

Със споразумение, постигнато в хода на съдебното производство Стоян Тихомиров Янакиев по прякор „Дългия“ се е признал за виновен за две кражби на моторни превозни средства, извършени в периода от 2016 до 2018г. на територията на гр. Плевен, за което му е наложено наказание 2/две/ години и шест месеца лишаване от свобода

Двете деяния са извършени съответно на 16.04..2016 г. и 11.07.2018 г. като от владението на собствениците им са отнети лек автомобил марка „Ауди“ модел „А3“  на стойност 8 780 лв. и лек автомобил марка „Ауди“, модел „А 4“ на стойност 6 800 лв. Осъденият Янакиев е роден в Плевен, но живее в София. Той е извършител на множество престъпления, голяма част от които са против собствеността с предмет леки автомобили. Същият се отличава с изключителна ловкост и умение  при преодоляването на системите за защита на моторните превозни средства. Веднага след извършване на престъпленията осъденият е напускал територията на Плевен с отнетите превозни средства и дълго време не се е завръщал. След извършване на последното деяние Янакиев е установен и задържан, като му е наложена постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предвид множеството осъждания на Янакиев, той е осъден за извършените от него престъпления в условията на опасен рецидив по чл.196, ал.1,т.2, вр. чл.195, ал.1,т.3 и т.4  вр.чл.194,  ал.1 вр. чл.29, ал.1, б.“А“ вр.чл.20, ал.2 вр. чл.18, ал.1 от НК.

Одобреното от съда Споразумение има сила на влязла в сила присъда и подлежи на незабавно изпълнение.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета