Петкратен шампион с Левски и Лудогорец ще рита в плевенско село

Мирослав Иванов-Деко ще играе за Ювентус (Малчика)

Мирослав Иванов-Деко – петкратен шампион на България (3 пъти с Левски и 2 пъти с Лудогорец), трикратен носител на купата на България (2 пъти с Левски и 1 път с Лудогорец) и трикратен носител на суперкупата на България (2 пъти с Левски и 1 път с Лудогорец) ще играе за Ювентус от плевенското село Малчика, съобщава sportal.bg. Шуменският Деко ще трябва да е пределно мобилизиран още в дебютния си мач, който дава всички предпоставки за „кърваво“ дерби на плевенската А областна група. 

На 23 март (събота) темпераментните фенове в село Малчика ще напълнят 1000-местния стадион „Георги Кърчев“, където от 15:00 часа любимият им Юве (трети в класирането) излиза срещу лидера Ботев (Трънчовица), който няма загуба от началото на сезона. Само победа би уталожила страстта на местните запалянковци. Те очакват именно 37-годишният Деко да поведе съотборниците си към успеха, с постигането на който ще бъде затвърдена идеологията на отбора, изписана преди десетилетия на видно място в съблекалнята – vittoria o morte (победа или смърт).

Мирослав Иванов започва в мъжкия футбол през 1998 година в родния Янтра (Габрово). През дългогодишната си кариера е бил футболист още на Шумен, Монтана, Локомотив (Горна Оряховица), Етър (Велико Търново) и Севлиево. Миналата пролет бе играещ треньор на Янтра 1919 (Габрово), а през есента на 2018 г. бе играч на Локомотив (Дряново).