Представиха "беленски" трейлър, посветен на приключeнието "Дунав Ултра" (Видео)

Клипът е част от рекламната кампания на предстоящото колоездачно приключение по едноименния веломаршрут

Чисто нов "Дунав Ултра" трейлър – част от рекламната кампания на предстоящото колоездачно приключение по едноименния веломаршрут, вече може да се гледа в Интернет. Клипът, включващ кадри от дунавския бряг на гр.Белене, продължава поредица, представяща някои емблематични за веломаршрута "Дунав Ултра" места по поречието на Дунава в България.

В актуалното видео могат да се видят два от обектите включени в пътеводителя “100-те Дунав Ултра забележителности“: о-в Персин – най-големият остров и природен парк по поречието на Дунав в България и реставрираната част на Римската военна крепост и антична митница Димум – един от най-интересните археологически обекти по поречието на Дунава в страната.

В кадър влиза и единственият постоянен понтонен мост по Дунав у нас, осъществяващ изкуствената сухопътна връзка на беленския бряг с природния парк.

От ляво и дясно на съоръжението ще видите и известните острови Магареца и Щуреца. Представена е и голяма част от самия гр. Белене, преминаването през който от 2017 г. е неразделна част от изживяването "Дунав Ултра".

Видеото е пети поред трейлър, рекламиращ предстоящото издание на добиващото популярност в страната и чужбина колоездачно предизвикателство и приключение Дунав Ултра. Тази година то ще премине под наслов Дунав Ултра: Via Pontica 2019.

Специално за събитието на 6-ти септември 100 колоездача от България и Румъния ще се съберат в гр.Видин, за да поемат по  едноименния веломаршрут с цел да достигнат успешно до Черно море в района на с.Дуранкулак.

Всички места за приключението са резервирани още от м.януари т.г., очаква се събитието да е сред най-интересните спортно-туристически прояви за годината.