Доброволците на БМЧК - Плевен раздаваха информационни брошури

Днешният ден, 21 март, е ден, в който си припомняме, че различията помежду ни трябва да ни обединяват, гласи призивът им

Днешният ден, 21 март, е ден, в който си припомняме, че различията помежду ни трябва да ни обединяват! Всеки от нас има уникални заложби, цели и идеали, и именно благодарение на това разнообразие човечеството е достигнало своя разцвет. Но за да го съхраним, трябва да уважаваме различията си и да проумеем, че всеки от нас, независимо от своята раса или етнос, е един от седем милиарда души на тази планета, който има своя принос за човешката цивилизация! Този призив доброволците на БМЧК-Плевен отправиха днес към жителите на града. Те раздаваха информационни брошури на плевенчани, като така напомниха на обществото, че, за съжаление, расизмът все още е проблем, подронващ моралните устои на човечеството, борбата с който е не избор, а дълг! 

И тъй като приемствеността е един от най-важните принципи, противопоставящи се на дискриминацията, днешният ден е и Световен ден на хората със синдром на Даун, хора, които с невинна усмивка преборват всяко зло и виждат света такъв, какъвто е в действителност, без да съдят никого по външността му!

"Нашите доброволци, в името на единството помежду ни, събудиха съпричастност у гражданите и към двете инициативи, като посетиха и Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания към сдружение БАЛИЗ-Плевен", споделят още от БМЧК - Плеве.