От името на местния парламент и лично от свое име Мартин Митев изрази признание към ОДМВР - Плевен

По закон и призвание вие сте хората, на които разчитаме за опазване на обществения ред и противодействие на престъпността, посочи той

"По закон и призвание вие сте хората, на които разчитаме за опазване на обществения ред и противодействие на престъпността. Знам, че не винаги вашият труд е видим за обществото. Невидими остават напрежението, рискът, пренебрегването на личния живот и семейството. И в празници, и в делници хората разчитат на вас. Съзнавам, че не винаги получавате и адекватна благодарност и разбиране за тези усилия", каза по повод отчета на ОДМВР - Плевен, председателят на Общински съвет - Плевен, Мартин Митев.

Той посочи като пример проблема с битовата престъпност в малките населени места и това, че хората търсят помощта на органите на реда, когато им се е случило нещо лошо - изчезнал близък, кражба, измама или ПТП. "За добро или за лошо - очакванията им за справедливост са свързани с вас, а това е огромна отговорност",  заяви още Мартин Митев.

От името на местния парламент и лично от свое име той изрази признание към служителите в дирекцията за тяхната професионална и морална отговорност при изпълнение на служебния им дълг.

"Колкото и трудности да имате в ежедневието си като служители на реда, удовлетворението от добре свършената работа винаги е безценно. Убеден съм, че за всеки един от вас решението да бъде от страната на защитниците на интересите на хората е напълно осъзнат избор“, допълни още Мартин Митев.