МВР назначи цялостна проверка на дейността на Второ РУ - Плевен

При данни за престъпление, материалите ще бъдат дадени на прокуратурата

След като Нова телевизия показа в кадри опасните връзки между полицейски шеф и криминално проявен от Плевен, МВР назначи цялостна проверка на дейността на Второ районно управление в града.

Какво получава шефът на „Криминална полиция” във Второ РПУ- Плевен Цветомир Илиев от обвинения за лидер на наркогрупа Ивелин Иванов Мечката? Има ли чадър? Колко и кои полицаи са свързани с него? Това трябва да установи проверката до 29-ти март, а при данни за престъпление, материалите ще бъдат дадени на прокуратурата, информираха в новините на Нова тв.

Главният секретар на МВР обясни днес, че проверките ще са две - едната е по-конкретния случай, а другата е за дейността на въпросното районно управление. "Това е проверка – вътрешна, в ОД на МВР. Такава има разпоредена и от ръководството на министерството. Тя ще бъде тематична по дадена линия на дейност”, коментира Иванов.

Красимир Начев, директор на ОД на МВР-Плевен обясни, че  до приключване на проверката, Цветомир Илиев се намира в отпуска и съответно няма абсолютно никакъв достъп до масивите на вътрешното министерство и класифицирана информация.