Цецка Цачева: С оставката си искам да сваля напрежението около правителството

"Работя 10 години, за тези години имам някакви спестявания, не се притеснявам, нека да се проследи", отбеляза тя

Винаги, когато има подобен скандал, когато е замесено името на политик, личното ми виждане е, че трябва да се носи отговорност. Бях готова още в четвъртък с подаване на оставка. Беше коректно да изчакам министър-председателя г-н Борисов да се завърне в България от Брюксел, коментира в предаването на БНТ "Денят започва с Георги Любенов" министърът на правосъдието в оставка Цецка Цачева.

Тя каза още, че в петък сутринта е поискала да бъдат извършени проверки и установени фактите дали има отношения с фирмата продавач, както и произхода на средствата.

Цецка Цачева беше категорична, че оставката не е по искане на премиера, а двамата са споделили общата позиция.

В интерес на ГЕРБ и на правителството е този акт, който аз извърших, каза Цачева и допълни, че се е консултирала с нотариуси и адвокати. Да оставим проверката да установи кое как е, призова тя.

"Работя 10 години, за тези години имам някакви спестявания, не се притеснявам, нека да се проследи", отбеляза Цачева.

Тя заяви, че няма взаимовръзки с фирмата по линия на свързани лица. По думите ѝ не може да бъде пускано в пространството твърдението за лобизъм в законодателството, тъй като това е нещо, което трябва да бъде доказано.

Според Цачева вероятно някъде нещо не е направила както трябва, но като юрист беше сигурна, че сделката е спрямо законите на страната.