Забравена храна предизвика пожар в апартамент, пламнали отпадъци за малко да изпепелят сграда

Куп пожари в отпадъци и сухи треви гасиха огнеборците

На 22 март служители от РДПБЗН-Плевен гасиха пожари в сухи треви в град Плевен местността „Чаира”, град Летница, в землищата на село Градина, село Петърница, село Татари, село Горник и село Аспарухово.

На 22 март в 15:04 часа е съобщено за пожар в отпадъци в гр.Плевен, ж.к.„Сторгозия”. Причината за инцидента е в процес на установяване. Пламъците са се прехвърлили върху сграда и са опушили стени 40 кв.м разгърната площ и са нанесли щети на остъклена тераса. Пожарът е погасен от служители на  РСПБЗН-Плевен.

На 22 март около 23:35 часа забравена храна предизвика пожар в апартамент в Плевен, ул.„Професор Илия Бешков”. Пожарът е погасен от служители на  РСПБЗН-Плевен.

На 23 март служители от РДПБЗН-Плевен гасиха пожари в сухи треви в село Николаево,  град Червен бряг, град Плевен местността „Бала баир”, село Бяла вода до гробищен парк,  село Реселец над ж.п. линията Варна – София, село Радомирци, град Летница, град Гулянци, село Гиген. Потушиха пожар в контейнер за смет в град Плевен на улица „Княз Борис”.

На 23 март в 14:37 часа в Оперативен център на РДПБЗН-Плевен е съобщено за пожар в къща в град Искър на улица „Александър Стамболийски”. Причината за инцидента е в процес на установяване. До пристигането на огнеборците са унищожени мебели, бяла, черна и компютърна техника, домашно имущество – дрехи, малоценни уреди, хранителни продукти. Опушени са стени 80 кв.м. Пожарът е погасен от служители на РСПБЗН-Кнежа.

На 24 март служители от РДПБЗН-Плевен гасиха пожари в сухи треви в град Плевен местността „Нежовец”, град Плевен път Е83 преди разклона за град Пордим, град Долни Дъбник, село Опанец над старото училище, село Опанец над Маслената фабрика, град Пордим в района на „Държавен резерв”, село Брест, село Милковица, град Гулянци – гробищен парк, село Бреница местността „Кончарски дол”, село Божурица.

На 24 март служители на РСПБЗН-Плевен погасиха пожари в отпадъци в областния град. Инцидентите са регистрирани на улица „Сан Стефано” и на улица „Дойран”.