Водосвет за здраве и благоденствие в МЦ КИРМ - Плевен - pleven.utre.bg

Водосвет за здраве и благоденствие в МЦ КИРМ - Плевен

25 март 2019, 14:16 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МЦ КИРМ

Благовещение е един от най-големите празници, на който се почита едно от най- големите тайнства в християнството

За първи път на Благовещение едновременно в Медицинските центровете за репродуктивна медицина в Плевен и Пловдив отец Петко и отец Лазар отслужиха литургия за здраве на екипа в МЦ КИРМ и неговите пациенти.  Да носят благата вест всеки ден, пожелаха на всички работещи.

Доц. д-р Емилияна Конова, управител на центровете в Плевен, Пловдив и Бургас пожела на всички работещи здраве, щастие, нови професионални успехи и хиляди сбъднати мечти. На пациентите тя пожела да чуят благата вест и да поемат щастието в ръцете си. По традиция от години на този ден в центъра в Плевен се извършва водосвет за здраве и благоденствие.

Благовещение е един от най-големите празници, на който се почита едно от най- големите тайнства в християнството. Според Библията на този ден Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството – сина Божий Исус Христос. За него се разказва в Евангелието на Лука. Затова празникът се почита от много майки, защото Света Богородица е тяхна закрилница.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета