Районна прокуратура – Плевен предаде на съд трима за хулиганство и грабеж

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу трима за хулиганство и грабеж.

Обвинението срещу И. М., М. М. и Р.Б. е за това, че на 08.08.2018 г. в с. Пелишат, обл. Плевен, в съучастие извършили непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – престъпление по чл.325 вр. чл.20 от НК.

На обвиняемия И. М е повдигнато обвинение и за това, че на 08.08.2018 г. в с.Пелишат, обл.Плевен отнел чужди движими вещи – сумата от 800 евро с левово равностойност 1564,68 лв. от владението на А. М. от с.с., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила - престъпление по чл.198 от НК.

Пострадалият А.М. и обвиняемият И.М. били в обтегнати лични отношения. На 08.08.2018 г. двамата пътували в автобус от гр. Плевен за с. Пелишат. Пристигайки в с. Пелишат и слизайки на спирка в центъра на селото, пострадалият видял, че обвиняемия И. М. говори с някого по телефона и чул да казва „Ето го на центъра, идвайте”. Пострадалият се притеснил и веднага тръгнал към дома си. Малко по-късно бил застигнат от лек автомобил, в който били и обвиняемите. Тримата слезли, държейки в ръцете си метални тръби и започнали да му нанасят побой. По време на побоя И.М., пребъркал джобовете на пострадалия и му взел парите. След това тримата избягали.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.