В ПГРТО - Плевен се проведе открит урок с шеф Ивайло Христов

Шеф Христов сподели с бъдещите ресторантьори интересни моменти от своя професионален опит

В работилницата по готварство в учебно – производствената база „Орион“ на ПГРТО – Плевен се проведе открит урок по учебна практика, разширена професионална подготовка по Кулинарни техники и технологии за кетъринг с учениците от 9а клас, професия „Ресторантьор“, специалност „Кетъринг“ на тема „Приготвяне на полуфабрикати от плодове и зеленчуци“.

По случай  55-та годишнина на гимназията се организират поредица от инициативи, една от които е "Срещи с известни личности – възпитаници на училището". В тази връзка гост на открития урок беше шеф Ивайло Христов – утвърден готвач, работещ в един от най-реномираните ресторанти в града ни – Life… restaurant, pizzeria & wine bar .

Шеф Христов сподели с бъдещите ресторантьори интересни моменти от своя професионален опит. След това демонстрира различни техники за предварителна обработка на зеленчуци и плодове, приготви два вида салати от листни зеленчуци, чери домати, пилешко филе с различни видове дресинг и плодова салата  с цитрусови плодове, сметана и орехи.

Учениците от 9а клас, професия „Ресторантьор“, специалност „Кетъринг“имаха възможност да покажат усвоените умения за приготвяне на полуфабрикати пред шеф Христов и своите учители – госпожа Венета Боянова, госпожа Емилия Първанова и госпожа Силвия Златанова.