Ивет Горанова ще спори за бронза на Европейското първенство по олимпийско карате

В битката за бронза Ивет ще спори в събота с номер 1 в световната ранглиста Анжелика Терлюга от Украйна

Ивет Горанова ще спори за бронзовия медал в категория до 55 кг кумите на Европейското първенство по олимпийско карате за мъже и жени в Гуадалахара, съобщава topsport.bg.

В първия си двубой българката, която е бронзова медалистка от световния шампионат за жени през миналата година, победи състезаващата се за Исландия българка Ивета Иванова с 1:0. След това Горанова загуби с 0:5 от Туба Якан (Турция), а в репешажите постигна още две победи - с 2:1 над Река Молнар (Унгария) и с 8:0 над Ротем Ефрони (Израел).

В битката за бронза Ивет ще спори в събота с номер 1 в световната ранглиста Анжелика Терлюга от Украйна.

В категория над 68 кг кумите Александра Стублева завърши на седмо място. Стублева първо победи Ана Рита Оливейра (Португалия) с 3:0, а във втората си среща загуби от Елени Чацилиаду (Гърция) с 1:3. На репешажите Стублева победи със 7:0 румънката Александрина Мирея, а след това направи 0:0 с Мелтем Ходжаолу (Турция), но беше ощетена и туркинята продължава напред след съдийско решение. При най-леките до 50 килограма Кристина Свиленова загуби на старта от Шара Хубрих (Германия) с 0:8.

Трите българки - Ивет Горанова, Александра Стублева и Кристина Свиленова ще участват в дисциплината отборно кумите, в която миналата годината се класираха на пето място.

При мъжете в категория до 75 кг Стефан Петков загуби на старта от Елхани Шабани от Косово с 4:0, а Васил Ривов до 67 кг претърпя поражение от Рафиз Хасанов (Азербайджан) с 9:3 в първия си двубой.