Русалин Русалинов: Медалът на Ивет е символ и потвърждение за най-добрата школа по карате в България

Плевенчанката става първата жена в историята на българското олимпийско карате с медал от Европейско първенство

"Честито, Ивет! Този медал е символ и потвърждение за най-добрата школа по карате в България", написа във Фейсбук вицепрезидентът на Българската национална федерация карате и президент на клуба, за който се състезава Ивет Горанова КБИ "Петромакс" - Плевен Русалин Русалинов. 

Kaкто вече писахме, Ивет постигна пореден голям успех в кариерата си, след като спечели бронзовия медал в категория до 55 килограма, кумите, на 54-о Европейско първенство по олимпийско карате за мъже и жени в Гуадалахара, Испания.

В спора за отличието Горанова, която е бронзова медалистка от световния шампионат за жени през миналата година, победи водачката в световната ранглиста Анжелика Терлюга от Украйна с 2:0.

Нашето момиче отново постигна успех над Терлюга, както и в първия кръг на Световното първенство през миналата година. За да стигне до срещата за бронза Горанова победи на репешажите в четвъртък още Река Молнар (Унгария) с 2:1 и Ротем Ефрони (Израел) с 8:0.

Ивет Горанова става първата жена в историята на българското олимпийско карате с медал от Европейско първенство и едва вторият състезател след Борислав Иванов, който има четири бронзови отличия през 1999, 2002, 2004 и 2007 година, отбелязват колегите от topsport.bg. Така равносметката на България от континенталния шампионат е бронзов медал на Ивет Горанова и седмо място на Александра Стублева в категория над 68 килограма кумите.

Отборно кумите българките Ивет Горанова, Александра Стублева и Кристина Свиленова загубиха първата си среща от Италия с 0:2.