Той допълни, че в Западна България ще има повече валежи. По думите му тези, които ще дойдат след петък са много важни, защото предстои засаждането на слънчогледа и царевицата, а в горния почвен слой влагата е крайно недостатъчна.

"Средните месечни температури ще бъдат в рамките на нормалното. А те са между 9 и 13 градуса. Малко по-хладничко ще бъде по морето. Винаги през пролетта то охлажда, а през октомври-ноември дава прекрасна есен. Няма нищо фрапиращо. Не се очакват слани. Поне до 15-20 април”, коментира Рачев.

"До 13-14 април минималните температури ще бъдат положителни. Времето ще е чудесно за земеделските култури. Максималните температури ще са съвсем нормални, даже и малко по-високи", обясни още той и допълни, че те няма да са под 16-17 градуса.

„Чака ни една хубава пролет. Засега няма нищо изненадващо. Има вероятност да бъде туширано това засушаване, което беше от февруари и март. Март го изпратихме с температури 3-4 градуса  по-топло над нормалното. Очаква ни едно хубаво лято”, заключи Георги Рачев.