Ученици от ОУ "Д-р Петър Берон“ - Плевен посетиха най-големия детски научен център в Източна Европа

По забавни и любопитни начини подрастващите се срещнаха със знанието

Ученици от 7а и 7б клас на ОУ "Д-р Петър Берон" - гр. Плевен под ръководството на своите учители по физика, химия и биология - г-жа Маруся Кехайова и г-жа Виолета Бенкова - посетиха детския музей в гр. София "Музейко" - най-големият научен център в Източна Европа. 

По забавни и любопитни начини подрастващите се срещнаха със знанието. Великанското дърво на "Музейко", което свързва праисторията с Космоса, позволи на възпитаниците на школото да опознаят три епохи - минало, настояще и бъдеще. С помощта на тематични изложби, интерактивни игри и творчески дейности, учениците се докоснаха до космически истории, археология, палеонтология, геология и природата. Те се потопиха в безкрайната Вселена като изследователи. 

В планетариума на "Музейко" децата разгледаха с вълнение планетите от Слънчевата система. Докато търсеха извънземен живот в Космоса, разбраха защо хората от другата страна на Земята не падат от нея - благодарение на тайнствената сила - гравитация. Научиха какво се намира в края на Слънчевата система, как живеят ледените гиганти и защо Слънцето има петна. 

"Музейко" ни изпрати с усмивки, защото докосна нашите възпитаници и ги вдъхнови за още знания.