Вазовци споделиха знания на националното състезание "Моята Родина"

В състезанието взеха участие ученици от 1, 2, 3, 5 и 7 клас – 139 на брой

За поредна година, учениците от СУ "Иван Вазов" - Плевен се представиха отлично в първия и във втория кръг на националното състезание “Моята Родина”. В състезанието взеха участие ученици от 1, 2, 3, 5 и 7 клас – 139 на брой. Те отговаряха на въпроси, свързани със знанията за чудесната природа и богатата история на родината, изучавани в съответния клас. Най-добрите от втория тур получиха медали и сертификати и с нетърпение зачакаха финала. Поздравления за победителите, за всички, които мериха сили и знания в честна борба с ученици от цялата страна!

Равносметката е следната:

24 златни медали за: втори клас – 5 броя; трети клас – 19 броя.
28 сребърни медали за: първи клас – 1 брой; втори клас – 13 броя; трети клас – 13 броя;  пети клас – 1 брой.
8 бронзови медали за: първи клас – 1 брой; втори клас – 3 броя; трети клас – 2 броя; пети клас – 1 брой; седми клас – 1 брой.

Класирането е общо за цялата страна и е съобразено освен с верните отговори и с бързината за изпълнението на задачите. Това е поредната изява на някои от учениците, които членуват в клуб "Млади възрожденци" към училището под ръководството на учителите по история Биляна Ангелова и Илка Славова. Те наградиха възпитаниците на училището, които се включиха в надпреварата и във втория дистанционен кръг. Главният учител в начален етап, госпожа Лишкова, поздрави всички участници, които получиха сертификати за отлично представяне в състезанието.

Тези резултати са постигнати благодарение на отличната подготовка, дадена от учителите в начален етап по предметите Околен свят, Човекът и обществото и по История в пети и седми клас – Стелка Кръстева, Маргарита Нейкова, Силвия Георгиева, Вили Атанасова, Елка Станчева (Миглена Николова), Олег Маринов, Маргарита Стефанова, Станка Ненчева, Лидия Коцева, Снежана Лишкова, Ива Георгиева, Наталия Тодорова, Биляна Ангелова, Илка Славова.

За участие във финалния кръг на състезанието, на 20 април, 2019 год. в Стара Загора, съгласно регламента ще заминат ученици, които са получили медали и са с най-висок общ брой точки в двата кръга.