Задържаха земеделски производител от Плевен заради измами

С постановление на наблюдаващия прокурор извършителят е задържан за срок от 72 часа

На 4 април за времето от 07:00 часа до 07:50 часа служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, Второ РУ-Плевен, „Базова научно-техническа лаборатория“ и разследващ полицай от ОДМВР – Плевен са претърсили частен дом в Плевен. Жилището е обитавано от 28-годишен.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че мъжът в качеството му на земеделски производител през периода 22.10.2018 година - 14.11.2018 година в град Плевен при условията на продължавано престъпление с цел да набави за себе си имотна облага, e възбудил и поддържал в заблуждение хора във връзка с продажба на селскостопанска продукция /реколта 2018 година/. С това им причинил имотна вреда, като измамата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. 

С постановление на наблюдаващия прокурор извършителят е задържан за срок от 72 часа в сектор "Арести" към затвора в гр. Плевен. В хода на процесуално-следствените действия са приобщени като веществени доказателствени средства предмети и документи /фактури/, които имат значение за разкриване на обективната истина по досъдебното производство. Полицейските действия са проведени под ръководството на прокурор в РП - Плевен.