Хиляди българи помогнаха на бебенца чрез "Капачки за бъдеще" (Видео)

Кампания по събиране на пластмасови капачки продължава

През изминалия уикенд се проведоха 6 от 9-те събития на благотворителната кампания "Капачки за бъдеще" в градовете Варна, Велико Търново, Враца, Плевен, Пазарджик и Шумен. В неделя, 7-ми април, всеки имаше шанса да донесе събраните капачки. Хиляди българи го направиха и така бяха събрани над 6 тона пластмасови капачки.

Със 100% от събираните средства организаторите, Мартина Йорданова и Лазар Радков, закупуват жизнено важна апаратура - кувьози за най-малките, бебенцата на България за общинските болници в малки населени места. За съжаление, наличната апаратура в същите болници е стара и амортизирана, най-често тя работи там от 70-те и 80-те години на миналия век.

Малко хора знаят, че всяко трето дете, което е било в кувьоз получава увреждане на очите поради стара и амортизирана техника. За съжаление, всяко десето дете в България се ражда недоносено и бива поставяно в кувьоз.

От стартирането на кампанията през октомври 2017 досега, КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ са събрали средства за 11 кувьоза, като 6 от тях са вече дарени в МБАЛ Червен бряг, МБАЛ Чирпан, МБАЛ Ботевград, МБАЛ Нова Загора, МБАЛ Троян и МБАЛ Кнежа.

До броени дни организаторите ще обявят къде ще дарят останалите кувьози.

Кампания по събиране на пластмасови капачки продължава. През следващия уикенд ще бъдат проведени още 3 събития в градовете:

- София, 13-ти април,  от 09:00 до 15:00ч на малкия паркинг пред Национален стадион „Васил Левски”;

- Пловдив, 13-ти април, от 10:00 до 14:00ч на паркинга на магазин МЕТРО 1;

-  Благоевград, 14-ти април, от 10:00 до 14:00ч в Информационния център.

Инициаторите организират събитията всяка пролет и есен, където всеки, който събира пластмасови капачки може да ги донесе, защото ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ.

Повече за кампанията на: https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte