Ивайло Чочев със сълзи в очите: Баща ми каза, че ще се върна по-силен от всякога

Дълго и мъчително възстановяване очаква плевенчанина

"Когато получих удара, изпитах силна блка. Болка, която досега не бях изпитвал в моя живот. Не знам дали от счупването на капачката или от скъсването на сухожилието, но за 3-4 секунди ми беше черно. Беше като прерязване с нож", спомни си пред БНТ Ивайло Чочев за получаването на тежката травма в мача с Черна гора.

"На този мач бяха дошли да ме подкрепят всички мои близки и роднини. Бяха много щастливи, защото заради предишната контузия на глезена пропуснах последните мачове на националния. Когато ме откараха в "Пирогов", всички дойдоха там. Първи влезе баща ми - каза, че това ще мине и ще се върна по-силен отвсякога", разказа Ивайло със сълзи на очите. Майка му приела по-тежко контузията, не спирала да плаче.

Припомняме, че плевенчанинът претърпя над тричасова операция в Милано, а очакванията са за дълго и мъчително възстановяване. 

Ивайло Чочев призна, че съотборниците му в националния тим и тези от Палермо са му вдъхнали кураж, но съжалява, че те ще са без него в решителни битки - "лъвовете" за участието си на Евро2020, а "розовите" - за своето в Серия А.